Houtskeletbouwwoning

Houtskeletbouwwoning

Duurzaam comfortabel

Een houtskeletbouwhuis heeft een zeer goede geluids- en warmte-isolatie. De speciaal ontwikkelde dekvloer zorgt voor nauwelijks gehorigheid. De muren zijn opgebouwd uit meerdere warmte-isolerende lagen.

Een houtskeletwoning voldoet ruimschoots aan de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Zo profiteert u niet alleen van lage energiekosten, maar woont u ook nog eens in een duurzaam gebouwd huis met een comfortabel en gezond woonklimaat.

Houtskeletbouw is inmiddels een volwassen bouwmethode die uitstekende mogelijkheden biedt om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Naarmate de behoefte aan energiezuinige en CO2-neutrale, gezonde en comfortabele woning- en utiliteitsbouw op basis van milieuvriendelijke materialen toeneemt, nemen ook de kansen voor deze bouwmethode toe.

Ideaal bij houtskeletbouw is het snel reageren op de warmtevraag. Door het ontbreken van bouwmassa komt de geleverde warmte onmiddellijk ten goede aan de betreffende ruimte, waardoor in zeer korte tijd een aangenaam en behaaglijk woonklimaat wordt bereikt. Alle binnenwanden bestaan uit een regelwerk van hout, bekleed met gipsplaten. Tussen het regelwerk bevindt zich een dik pakket isolatiemateriaal, met als resultaat een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. De verdiepingsvloer bestaat uit een houten balklaag, aan de bovenzijde afgewerkt met een vloer van houten beplating. De onderzijde bestaat uit een plafond afgewerkt met gipsplaten. Tussen de vloer en het plafond is een dik pakket aan isolatiemateriaal aangebracht.